Az 1963. június 7.-én San Francisco-ban az Ikrek jegyében született, a világ népességének 99 százalékánál gazdagabb Bradford M. Hunt, lefegyverző mosollyal, ruganyosan lépett a pódiumra, hogy átvegye a legjobb férfi főszereplőnek járó Oscar-díjat a Matematikus című szuperprodukcióban nyújtott alakításáért.

A szürke szemű, kemény arcélű és hibátlan fogsorú sztár, fekete fürtjeit hátravetve emelte magasba az arany szobrocskát, még tovább növelve a már eddig is filmenként 25 millió dollárban megtestesülő hírnevét.
A díjkiosztó gálát kilencedik emeleti szobájában cigarettázva követte a szintén 1963. június 7.-én , Monoron született, a világ népességének 99 százalékánál okosabb Varga M. Kálmán.
A krónikus hörghurutjától időnként hosszasan köhögő matematikatanár, akire hiányos fogazata miatt a Bájmosoly gúnynevet ragasztották az iskolában, csak azért maradt fent késő éjjelig, mert kíváncsi volt a vele egy napon világrajött hírességre. Tudta, másnap fáradt lesz, és azt is, hogy ismét kibabrálnak vele a diákok.
A szürke arcú matematikatanár némi rosszallással figyelte az önmagát szivarozva ünneplő James Huntot és az őt felállva éljenző közönséget.

- Akár ikrek is lehetnénk – mormogta, majd elnyomott egy csikket.

 

Szerző: mcsaba  2010.08.22. 08:53 Szólj hozzá!

Címkék: egyperces

A bejegyzés trackback címe:

https://hatodiknap.blog.hu/api/trackback/id/tr942238392

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Share
süti beállítások módosítása