Dr. Matlák, a falu polgármestere, jókedvűen olvasgatta hivatalában a péntek reggeli lapokat, melyek ismét címoldalon számoltak be a pilisi rémről. Egy ügyes fotós tegnap még lencsevégre is kapta az elmosódott alakot, amint eltűnik a határban.
            Amióta egy éve az első híadások beszámoltak a pilisi rémről, melyet sokan egyenesen a yeti közeli rokonának véltek, és az interneten is gombamódra szaporodtak a rémről szóló leírások, a dombok között meghúzódó falu már-már megszűnőben lévő idegenforgalma ismét megugrott.
            Olyannyira, hogy sebtiben egy újabb fogadót is fel kellett húzni, nehogy a szomszéd település vegye le a sápot. A látogatók fél évre előre lefoglalták az összes létező szállást, hiszen mindenki abban reménykedett, hogy saját szemével bizonyosodhat meg a világhíressé vált rém létezéséről. A pilisi szörny Nessievel vetekedett annak ellenére, hogy a falusiak elmondása szerint óriásgorillára emlékeztető lényre mindaddig csak néhány tucat szerencsés túrázó tudott pillantást vetni a távolból.  Hatalmas lábnyomain kívül létéről legékesebb bizonyítékként az előző napi fénykép tanúskodott, melyen világosan kivehetők voltak az emberszabású alak körvonalai.
            Mindenesetre, Dr. Matlák rendkívül örült a fejleményeknek, hiszen a turizmus hozta fellendülés megerősítette pozíciójában, tavasszal ismét megválasztották. A bevételből pedig még az iskola felújítására is jutott, és a falu lakói is egyre rutinosabban nyilatkoztak az egy-két hetente megjelenő híradós stáboknak.
            A polgármester tizenegy tájban az órájára nézett, majd telefonjáért nyúlt.
            - Na, öltözködjön, Pista Bá’! Egy óra múlva érkezik az amerikai turistacsoport. De vigyázzon, tegnap majdnem elszúrta azzal a fotóssal!

Szerző: mcsaba  2010.08.11. 09:16 Szólj hozzá!

Címkék: humor egyperces

A bejegyzés trackback címe:

https://hatodiknap.blog.hu/api/trackback/id/tr892213985

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Share
süti beállítások módosítása